Obişnuit să comenteze din când în când problemele sociale şi politice importante din România, omul de afaceri Ion Ţiriac şi-a dat cu părerea şi despre protestele anti-guvernamentale, opinând că între "hoţ şi prost preferă hoţul". Fostul tenismen consideră că acestea au fost ilegale, cu oameni "mânaţi din spate de cineva". În plus, Ion Ţiriac este de părere că "oamenii ăştia nu au voie să fie acolo", mai cu seamă cei care nu au votat deloc, după cum arată Hotnews.ro.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii "Jocuri de Putere" de la Realitatea TV. Chestionat în legătură cu protestele din Piaţa Victoriei împotriva OUG 13, Ţiriac a avut o părere tranşantă: "Nici ăia (revoluţionarii din anul 1989) nu aveau voie să se adune, nici ăştia n-a voie să se adune fără aprobarea primarului. Corupţie există în toată lumea asta, şi la nivele de o mie de ori mai mari, nu la nivele de cârnat. Eu, între un hoţ şi un prost, prefer hoţul. După hoţ mai rămâne ceva. După prost, nu mai rămâne nimic", a spus el.

Magnatul a mai susţinut şi că a fost întrebat în legătură cu situaţia din ţară. "Mă întreabă oamenii: Măi, ce-i cu voi, românii? Voi sunteţi sănătoşi la cap? Avem alegeri, avem o coaliţie la mai bine de 51%. Din ce am înţeles, preşedintele României nu a aprobat primul guvern. Nu ştiu dacă are el obligaţia să ne spună de ce nu l-a aprobat. Însă pe al doilea l-a aprobat, iar după 10 zile iese cu câteva mii de oameni într-o piaţă, acolo, şi vor să dea jos Guvernul care a stat 10 zile. Acum vă întreb eu: De ce? Bineînţeles că Guvernul nu face ce doreşte, că după, trece pe la Parlament să-i aprobe ceea ce doreşte şi are mai multe manete de control", a mai spus Ţiriac.

Magnatul a mai subliniat şi că "toţi aceia care vin acolo" au "pancarte tipărite bine". "Oare nu este mânat de la spate de cineva? Oamenii aceştia au autorizaţia să se unească şi să mărşăluiască? Adică ei se adună pentru că nu sunt de acord cu cei care au votat în majoritate. Este asta democraţie sau anarhie? Deocamdată au votat oamenii pentru ăştia. Lasaţi-i! Oamenii ăştia nu au voie să fie acolo. Şi ăla care nu a votat deloc, nu are ce căuta în piaţă. Ăştia din Piaţa Victoriei sunt atât de departe de adevăr de nici nu vă daţi seama. Hai să-i lăsam pe ăştia să vedem ce-or face. Că de fiecare dată tot sperăm. Primul lucru pe care toată lumea şi-l doreşte sunt banii în visteria statului", a adăugat omul de afaceri.

Duminică seară, mii de oameni au ieșit în toată țara, inclusiv la Oradea, să protesteze față de PSD, dar și față de proiectul legii grațierii, respectiv față de amendamentele depuse de senatorul PSD Șerban Nicolae, care vizează inclusiv grațierea pedepselor pentru faptele de corupție.