Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, a declarat luni că mai vrea un mandat la preşedinţia CJ Bihor, dar de data aceasta în calitate de candidat din partea PDL, pentru a putea duce mai departe proiectele pe care le-a început ca liberal: drumul către Padiş, pista Aeroportului şi alte opt drumuri judeţene.

Întrebat, în conferinţa de presă de luni de la sediul PDL Bihor, la care a participat ca să asiste la anunţul privind trecerea deputatului Nicolae Jolţa de la PNL la PDL, dacă îşi mai doreşte un mandat în fruntea judeţului, Radu Ţîrle a spus afirmativ.

"Da, pentru că în acest mandat nu am reuşit să termin toate proiectele începute. Am deschis foarte multe fronturi de lucru, avem zece proiecte mari - drumul de Padiş, pista, opt drumuri judeţene în reabilitare -, unele sunt în derulare deja, altele urmează să fie pornite, şi chiar vreau să le terminăm în mandatul următor", a spus Ţîrle.

La rândul său, şi liderul PDL Bihor, deputatul Ştefan Seremi, a spus că îşi doreşte încă un mandat de deputat, în vreme ce Jolţa a evitat să dea un răspuns clar privind intenţia sa de a-şi păstra locul în Parlament obţinut ca liberal.

Candidaţii la alegerile locale şi parlamentare ai PDL urmează, însă, să fie votaţi de Biroul Permanent Judeţean al organizaţiei.

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, Ţîrle a mai spus că salută gestul lui Nicolae Jolţa de pleca din PNL şi de a se alătura PDL, cum a făcut şi el în noiembrie. "Orice consolidare a partidului ne bucură, iar venirea domnului Jolţa e un câştig real pentru Partidul Democrat Liberal din Bihor şi România", a punctat Ţîrle. Preşedintele CJ a mai menţionat că se aşteaptă ca şi alţi liberali să facă la fel, dar a refuzat să-i nominalizeze.