Să mai spună cineva că pretenţiile ecologiştilor nu se află mereu pe primele locuri în preocupările primarului Ilie Bolojan!

Joia trecută, la inaugurarea celui de-al doilea Parc Dendrologic al Cetăţii, edilul a vrut să se asigure că cele 60 de exemplare de tisa proaspăt plantate acolo nu vor suferi de singurătate.

"Sunt şi femele, şi de sex masculin? Să ne asigurăm să fie!", le-a spus jurnaliştilor, râzând, Bolojan, care şi-a adus aminte de scandalul de anul trecut, când Primăria a propus să se renunţe la cele două tise din faţa Teatrului de Stat, iar bioloaga Ana Marossy a argumentat că ambii arbori sunt "femele" şi, deci, extrem de rare.

Remarca l-a stârnit la vremea respectivă pe arhitectul Ernest Pafka, care răspundea că are "un deosebit respect pentru viaţa sexuală a acestor arbori", dar nu crede că existenţa lor ar trebui să obtureze panorama asupra clădirii teatrului.

Rămâne acum de văzut dacă tisele din Cetate vor fi lăsate să se înalţe peste măsură, astfel încât să stârnească o nouă ceartă provocată de sexul arborilor...