Preşedintele Centrului Regional de Supraveghere Ecologică "Munţii Apuseni", ecologistul Florin Budea, acuză reprezentanţii Primăriei Orade ade iresponsabilitate şi barbarie, arătând că tisele mutate din Piaţa Ferdinand în Parcul 1 Decembrie au început să se usuce. De altfel, spune Budea, moartea arborilor era previzibilă.

"Tisele mor. Poate vestea asta ar merita un semn de exclamare, dar ce ştire e un fapt aproape previzibil? Dupa modul "profesionist", a se citi barbar, la care a fost efectuata translaţia, rezultatul putea fi lesne anticipat", a scris ecologistul, într-o postare pe Facebook.

Budea mai scrie că o noutate ar fi doar dacă "vreunuia dintre "specialiştii" implicaţi i-ar crăpa obrazul de ruşine, dacă, într-o criză de demnitate, vreunul din ei şi-ar da demisia sau ar avea măcar bunul simt să spună, public: "Îmi pare rau" ori "Am fost un dobitoc"".

Ecologistul se aşteaptă ca, în curând, constatând că arborii au murit, angajaţii Primăriei să recomande sau vizeze tăierea tiselor, "pe principiul "alţi bani, altă distracţie"".

Textul ecologistului este însoţit de trei fotografii, care arată că tisele au mai multe crengi arămii, semn de uscăciune.

Contactat de BIHOREANUL, inginerul horticol Gheorghe Sarca, care a supravegheat mutarea tiselor, a declarat că va merge joi dimineaţă în parc, pentru a verifica starea arborilor, şi apoi va emite un punct de vedere pe această temă.