Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a publicat lista posturilor didactice disponibile în şcolile şi grădiniţele din Bihor, care vor putea fi ocupate în urma examenului de titularizare din acest an, programat în luna iulie.

În judeţ sunt scoase la concurs 84 de catedre vacante complete, adică titularizabile, pe care cadrele didactice care vor lua notă de trecere la examenul național le vor putea ocupa pe perioadă nedeterminată. Dintre acestea, 68 sunt la unităţi de învăţământ din mediul urban, iar 16 în mediul rural.

De asemenea, mai sunt șapte posturi disponibile pe perioadă nedeterminată incomplete, adică cu mai puține ore decât prevede o normă întreagă, și anume 18 ore/săptămână. Din acestea, cinci sunt în orașe, iar două la sate.

Lista publicată de Inspectoratul Școlar mai cuprinde 1.462 de posturi (739 în mediul urban și 723 în rural) pe care profesorii se pot angaja pentru o perioadă determinată. Din acestea, 422 sunt cu normă întreagă, dar disponibile doar temporar, în timp ce restul au o normă redusă.

Examenul național de titularizare va avea loc pe 17 iulie, iar primele rezultate se vor cunoaște pe 23 iulie. „După finalizarea concursului, vor avea loc şedinţe de repartizare conform calendarului mobilităţii”, se arată în comunicatul IŞJ.

Între 8 şi 17 mai 2024, bihorenii care vor să ajungă la catedră se pot înscrie la concursul naţional de ocupare a posturilor didactice.

Lista posturilor din învățământ:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!