Sportivul orădean Titus Nicoară se întoarce acasă. Baschetbalistul a semnat un contract pentru următoarele două sezoane cu echipa de baschet CSM CSU Oradea, noua campioană a României, au anunţat reprezentanţii acesteia.

Nicoară a jucat pentru echipa oraşului şi în sezonul 2013-2014, însă ulterior a părăsit formaţia pentru a juca la Steaua. Plecarea lui a fost intens dezbătută de suporteri, mulţi dintre aceştia reproşându-i jucătorului lipsă de loialitate.

În vârstă de 28 ani, Nicoară este jucător de poziţiile 4-5, măsoară 2.03 metri şi este component de bază al echipei naţionale a României. La Steaua, el a obţinut în acest sezon medalia de bronz şi a jucat în EuroCup, cea de-a doua competiţie europeană la nivel de club.

Potrivit portalului csmoradea.ro, în sezonul precedent, Nicoară a avut medii statistice de 12.2 puncte, 6.8 recupeărri, 1.3 pase decisive, 0.9 intercepţii pentru 14.6 la eficienţă în 27:56 minute pe partidă la nivelul LNBM. 

Cariera de jucător a lui Nicoară la nivel de seniori a demarat alături de CSM Oradea. El a ajutat formaţia din oraşul său natal să promoveze în primul eşalon al ţării. În plus, Titus a debutat în Liga Naţională (la acea vreme Divizia A) alături de CSM Oradea, formaţie la care a jucat până în anul 2007.

El a mai jucat pentru Arkadia Traiskirchen (Austria, între 2007 şi 2009), Gaz Metan Mediaş (2009/13), CSM Oradea (2013/14) şi Steaua CSM EximBank Bucureşti (2014/16).

Nicoară este jucătorul român cu cele mai multe puncte marcate cumulat în ultimele trei ediţii de campionat.