Contactat de BIHOREANUL pentru a comenta decizia plecării sale de la CSM Oradea după doar un sezon petrecut alături de echipa din oraşul său natal, Titus Nicoară afirmă că prima lui opţiune a fost Oradea, unde se vedea evoluând şi în viitor.

Baschetbalistul se arată, însă, nemulţumit de oferta pe care i-a făcut-o conducerea clubului, dar nu neapărat din punct de vedere financiar. "În prima fază, Oradea mi-a oferit contract pe un an, nu pe doi (aşa cum a declarat managerul Şerban Sere, n.r.), lucru care din punctul meu de vedere nu era "în concordanţă cu performanţa echipei şi direct proporţională cu rolul şi atribuţiile jucătorului" (expresia folosită pe site-ul oficial al CSM pentru a descrie oferta făcută lui Nicoară, n.r.)", a precizat Titus Nicoară, întrebat ce l-a determinat că plece de la formaţia orădeană.

Întrebat dacă factorul decisiv a fost financiar, aşa cum spunea managerul Şerban Sere, Titus Nicoară a precizat: "Nu pot să neg că şi factorul financiar a contat, dar nu în mod decisiv. Steaua a fost mult mai hotărâtă în discuţii, dar prima opţiune a fost de la început Oradea. Cine mă cunoaşte ştie că nu aş fi plecat uşor de la Oradea. M-am bucurat când am revenit anul trecut şi mă vedeam evoluând şi în viitor aici. Nu a depins doar de mine".

Baschetbalistul orădean a ţinut să le mulţumească fanilor orădeni, însă a dat de înţeles că ar mai exista unele aspecte de culise legate de plecarea lui. "Sunt bucuros că anul acesta am realizat împreună nişte rezultate excepţionale şi fără ei (suporterii, n.r.) sunt convins că echipa nu ajungea aşa departe. Pe de altă parte, plecarea mea este legată de mai mulţi factori care nu pot fi evidenţiaţi în public. Suporterilor le transmit că Oradea a avut clar prima opţiune în a obţine semnătura mea. În orice condiţii la Oradea mă simt ca acasă!", a spus Nicoară pentru BIHOREANUL.

Se pare că aceste aspecte nu au legătură cu munca şi atmosfera de la echipă. "Am lucrat cu un colectiv excepţional alături de care m-am simţit foarte bine. Domnul antrenor Achim a demonstrat în multe rânduri că este printre cei mai buni din România. Nu am să reproşez nimănui nimic", a spus Nicoară.

Întrebat cum vede schimbarea unei echipe care a devenit vicecampioană naţională cu una care nu s-a calificat în play-off, orădeanul a afirmat: "Să devin vicecampion a însemnat foarte mult pentru mine, iar tocmai de aceea a fost o decizie foarte grea. Cred în echipa cu care am semnat şi sunt convins că situaţia în clasament se va schimba anul acesta".

Citeşte pe aceeaşi temă: Şoc la CSM Oradea: Titus Nicoară părăseşte echipa!