Ca în fiecare an, pălincarii şi producătorii de vin se adună în Parcul 1 Decembrie, ademenindu-i pe orădeni la un pahar de băutură tradiţională. În paralel, parcarea hotelului Ramada aduce în Oradea festivalul Oktoberfest, cu bere şi preparate la grătar.

Să curgă băutura!

În acest weekend, Toamna Orădeană programează Târgul Pălincarilor şi Festivalul Vinului, evenimente ce vor avea loc în Parcul 1 Decembrie. Pe lângă zeci de producători de băutură tradiţională, la sărbătorile licorilor vor fi prezente şi mai multe ansambluri folclorice.

Vineri vor cânta Ansamblul Folcloric Auşana, Nuntaşii Bihorului, Feciorii Bihorului, Ansamblul Bihorul şi Ansamblul Timişul. Sâmbătă pe scenă vor urca grupurile Vatra, Roşia, Bărdăuţa, Moşuţ, Sărcăuţa, Cununa de pe Criş şi ansamblul maghiar din Remetea. De asemenea, vor concerta şi o serie de solişti vocali şi instrumentişti.

În ultima zi a târgurilor, vor concerta ansamblurile Crişana, Porolisum şi Doina Oltului. Recitalurile vor începe de la ora 17.

Oktoberfest la Ramada

În aceeaşi perioadă, 30 septembrie-2 octombrie, hotelul Ramada aduce, pentru al doilea an consecutiv, o mică parte a celebrului festival Oktoberfest în Oradea.

Şi de această dată, organizatorii promit bere nefiltrată cât cuprinde, preparate tradiţionale nemţeşti precum cârnaţi wuerstel, porc la proţap, covrigi bretzel, dar şi muzică germană, interpretată live de formaţia Gastein (în fiecare seară de la ora 20).

Pentru cei mici, hotelul a pregătit togobane gonflabile. Programul va începe de la orele prânzului şi se va încheia la miezul nopţii.