Duoul Rîmbu, cu tatăl dirijor și fiul solist, alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea, îi așteaptă pe melomani joi seară, de la ora 19, în Sala Enescu-Bartok, la un concert simfonic intitulat Toamna capriciilor.

În program se regăsește „Vitula”, o lucrare plină de vitalitate, bucurie și victorie prin frumusețea viorii, semnată de Dinah Bianchi, compozitoare americană care surprinde publicul cu lucrări proaspete prin contemporaneitatea și complexitatea lor.

Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 77, de Johannes Brahms, a avut premiera la Leipzig în prima zi a anului 1879, avându-l la pupitru chiar pe compozitor. Capriciu spaniol, op. 34, sub semnătura lui Nikolai Rimsky-Korsakov, este o compoziție în 5 părți, inspirată din folclorul iberic.

Remus Rîmbu este un tânăr violonist în plină ascensiune profesională. Acesta a absolvit studiile de licență la Universitatea Privată de Muzică din Viena, iar masterul la Conservatorul din Amsterdam. Printre distincțiile dobândite de tânărul violonist este Premiul I la Concursul Internațional pentru Tineri Violoniști Arthur Grumiaux din Belgia, în anul 2005. Remus Rîmbu susține recitaluri și concerte în România, dar și în Grecia sau Statele Unite ale Americii.

Dirijorul Romeo Rîmbu este profesor universitar în cadrul Facultății de Arte a Universității din Oradea și dirijor permanent al Filarmonicii de Stat din Oradea. Activitatea sa artistică este completată de concertele în care evoluează în calitate de oboist.

Biletele pentru concert s-au pus în vânzare pe platforma bilete.ro și la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat din Oradea.