Toamna Orădeană e întotdeauna motiv de bucurie, doar că după cei care participă la evenimentele în aer liber rămân tone întregi de gunoaie, care trebuie curăţate rapid, astfel ca a doua zi centrul oraşului să nu semene cu o groapă de deşeuri.

În weekend-ul în care în Parcul 1 Decembrie s-au desfăşurat Festivalul Vinului şi Târgul Pălincarilor, RER Ecologic Service a amplasat în zonă şapte toalete ecologice şi nouă containere de 1,1 metri cubi, care au fost golite de mai multe ori în cele trei zile ale evenimentelor.

În plus, în fiecare dimineaţă angajaţii companiei au măturat şi spălat întreg parcul, strângând zeci de mormane de gunoaie. Curăţenia s-a făcut cât mai devreme, pentru ca parcul să arate bine pe timpul zilei şi să poată fi vizitat de orădenii care şi-au dorit să se recreeze în aer liber.

Cel mai mare volum de muncă a fost necesar, fireşte, în centrul oraşului, în weekend-ul trecut, ultimul din cadrul Toamnei Orădene. În parcarea din strada Independenţei şi în Piaţa Unirii a fost interzis traficul auto, spaţiul a fost ocupat de tarabe şi dughene, astfel că orădenii au avut şi mai multe resturi de aruncat pe jos. RER Ecologic Service a amplasat 14 containere pentru deşeuri, dar şi opt toalete ecologice fixe şi un utilaj cu toalete ecologice fix.

În toate cele trei nopţi, angajaţii operatorului de salubritate au măturat şi spălat, mecanic şi manual, tot centrul oraşului. Munca a început în jurul orei 1 şi a ţinut până dimineaţa, în jurul orei 6. În primele două nopţi s-a acţionat cu două auto-gunoiere, iar în noaptea de duminică spre luni cu patru, pentru a realiza o curăţenie desăvârşită. 

Rezultatele s-au văzut pentru că, pentru prima oară, după asemenea evenimente, a doua zi totul era curat. Iar ce-a rămas după distracţia orădenilor, doar muncitorii RER Ecologic Service ştiu...