În cadrul festivalului Toamna Orădeană, organizatorii au pregătit din nou o serie de activităţi sportive, de înot, atletism, fotbal, stretball, cros, tir cu arcul şi şah.

Programate pe durata a nouă zile, întrecerile sportive vor debuta sâmbătă, 4 octombrie, când, de la ora 12, la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu" va avea loc Cupa Toamna Orădeană 2014 la înot, competiţie care va reuni peste 200 de concurenţi, copii care practică înotul, proveniţi de la unităţile de învăţământ din Oradea. Aceştia vor concura la probele de 50 de metri liber şi 50 de metri spate.

Duminică, 5 octombrie, pe tineri îi aşteaptă un concurs de caricatură la Orăşelul copiilor, cu începere de la ora 10. Luni, 6 octombrie, de la ora 13, la Baza Sportivă Tineretului de la Liceul LPS Bihorul, vor avea loc întrecerile de atletism rezervate elevilor de liceu, care se vor întrece la cinci probe, de 100 şi 400 de metri, aruncarea mingii de oină, săritura în lungime şi, respectiv, 4x100 de metri.

Marţi şi miercuri, adică pe 7 şi 8 octombrie, tot la Baza Sportivă Tineretului va avea loc competiţia de fotbal care va reuni echipe de la şcolile orădene. Joi, 9 octombrie, în Parcul Brătianu vor avea loc întrecerile de streetball, cu începere de la ora 13. În caz de timp nefavorabil, competiţia se va muta în sală, la Liceul Emanuil Gojdu sau la Şcoala Oltea Doamna.

Vineri, 10 octombrie, de la ora 12, tot în Parcul Brătianu, va avea loc cros-ul rezervat tuturor categoriilor de copii, de la preşcolari, până la elevii de clasa a XII-a.

Sâmbătă, 11 octombrie, în sala fostei Case de Cultură a Municipiului, de la ora 10, va avea loc competiţia de şah, iar, tot sâmbătă, dar şi duminică, 12 octombrie, în Parcul Cetăţii, vor avea loc întrecerile Cupei Toamna Orădeană la tir cu arcul.

La oricare dintre aceste competiţii, fruntaşii vor primi diplome, medalii şi cupe din partea organizatorilor: Primăria Oradea, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor. De menţionat că toţi cei care vor participe la aceste întreceri trebuie să prezinte viza medicală la zi.