Cea de-a 20-a ediţie a festivalului Toamna Orădeană începe pe 23 septembrie. Timp de trei săptămâni, orădenii vor putea alege între spectacole de teatru cu actori-vedetă, concerte de jazz, muzică populară şi de cameră şi, evident, o mulţime de spectacole în aer liber.

Toamna se cântă jazz

Weekend-ul de debut din Toamna Orădeană, din 23 până în 25 septembrie, e dedicat artiştilor locali aflaţi în căutarea afirmării, care vor concerta în parcarea din strada Independenţei, după care în fiecare zi va avea loc câte un spectacol "indoor". Pe 26 septembrie, la Casa de Cultură a Municipiului, vor cânta Emeric Imre & Friends (folk), iar o zi mai târziu, la Filarmonică, va da un recital Alexandrina Hristov (pop-rock, jazz), intrarea la ambele spectacole costând 15 lei.

Pe 28 şi 29 septembrie sunt programate concerte de jazz susţinute de Marius Pop, Hadrien Feraud, Gergo Borlai şi Arpad Tzumo la Filarmonică (20 de lei intrarea), respectiv Maria Răducanu, Sorin Terinte, Chris Dahlkgren la Casa de Cultură a Municipiului (15 lei intrarea).

Pălincă, vin, teatru

Târgul Pălincarilor şi Festivalul Vinului se vor desfăşura între 30 septembrie şi 2 octombrie, ca de obicei în Parcul 1 Decembrie, unde vor întreţine atmosfera solişti şi ansambluri folclorice din Bihor, Timiş, dar şi, în premieră, din Tulcea şi Olt. Prima săptămână a lunii octombrie va fi dedicată teatrului, pe scena Casei de Cultură a Municipiului fiind aşteptate vedete ca Horaţiu Mălăele şi George Ivaşcu (cu "Podu'", pe 4 octombrie), Florin Piersic Jr şi Petre Fumuru (în "Zaruri şi cărţi", pe 5 octombrie), Adriana Trandafir şi Gabriel Fătu (cu "Mă mut la mama", pe 6 octombrie). La fiecare spectacol, biletul de intrare va costa 20 de lei.

Trupe celebre

Ultimul weekend al Toamnei Orădene aparţine concertelor în aer liber, care vor avea loc în parcarea din strada Independenţei. Pe 7 octombrie vor cânta Fly Project şi Şuie Paparude, pe 8 octombrie Trupa Veche şi VH2, iar pe 9 octombrie Connect-R şi mult-aşteptaţii Zdob şi Zdub.

De Ziua Oraşului, pe 12 octombrie, vor mai fi încă două concerte: la Casa de Cultură a Sindicatelor unul de muzică populară, iar la Casa de Cultură a Municipiului un spectacol de muzică vocal-instrumentală, pentru ambele preţul biletului fiind 10 lei.