Oradea se pregătește pentru cel mai frumos festival al toamnei: Toamna Orădeană. În mai puțin de o săptămână, va începe Toamna Orădeană, ediția 2018 - festivalul urban la care simți cu adevărat energia și ritmul orașului Oradea.

Vor fi 4 zile pline de distracție și relaxare, cu 9 concerte în aer liber, în 2 spații urbane uimitoare, încărcate de istorie, alături de artiști consacrați, maeștri ai artei stradale și o mulțime de bucătari talentați. În perioada 4-7 octombrie, orădenii și toți cei care vor vizita orașul sunt invitați să trăiască și să împartă bucuria orașului nostru, cuprins de atmosfera de sărbătoare.

CONCERTE ÎN AER LIBER

Anul acesta, Cetatea Oradea va găzdui pe parcursul celor 4 zile de festival 9 concerte formidabile. Se anunță o super atmosferă alături de artiști iubiți din România: Carla's Dreams, Irina Rimes, Holograf, Antonia, Elena Gheorghe, Șuie Paparude, Macanache, Damian Drăghici & Brothers și Vanotek.

Tonul îl va da Macanache, el fiind cel care va deschide seria concertelor în data de 4 octombrie, de la ora 20:00. Cu această ocazie, solistul a ales să își lanseze albumul „Moft’’ la Oradea, în cadrul Toamnei Orădene. În aceeași seară, de la ora 21:00 ne întâlnim cu Șuie Paparude la un spectacol mult așteptat de orădeni.

A doua seară de festival îi aduce pe scena din Cetate pe Damian Drăghici & Brothers și pe Elena Gheorghe, care vor concerta de la ora 20:00, respectiv 21:00.

Sâmbătă, 6 octombrie, cântăm și dansăm împreună cu Irina Rimes de la ora 20:00, iar seara o încheiem alături de una din cele mai longevive și iubite formații din România – Holograf, al căror concert va începe la ora 21:00.

În ultima seară a festivalului ne vom bucura de 3 concerte și un foc de artificii spectaculos. Seara se deschide la ora 20:00 cu Vanotek & Quartet, va continua cu un concert al fermecătoarei Antonia de la ora 21:00 și se va încheia pe acordurile celor de la Carla’s Dreams, care vor urca pe scenă la ora 22:00. Seara zilei de 7 octombrie aduce și un moment magic: show-ul de artificii care va încheia ediția 2018 a Toamnei Orădene într-o notă spectaculoasă.

MÂNCARE GROZAVĂ

Știm bine că dragostea trece prin stomac, astfel că festivalul nostru adună în același loc bucătari aleși cu mare rigurozitate, atât din Oradea cât și din România. De la burgeri suculenți, preparate din rață, porc sau fructe de mare, până la clătite delicioase, cannoli și waffles, la Toamna Orădeană le vom putea gusta pe toate.

Zona de Food a festivalului va fi amenajată în curtea Palatului Princiar al Cetății, alături de organizatorii Street Food Festival, Agenția Why Not. În această zonă, atmosfera va fi asigurată în fiecare zi de cei de la VRTW (Vinyl, Rum, Tapas & Wine).

FUN ZONE ȘI ACTIVITĂȚI

Dacă e festival, vrem să fie distracție! În acest an, Toamna Orădeană propune o zonă de parc de distracții în care își vor găsi locul două caruseluri și un trenuleț electric, în care cei mici și nu numai, vor putea petrece momente memorabile.

Tot aici va fi amenajat un spațiu dedicat copiilor, în care vor avea loc ateliere, jocuri și alte activități care vor provoca îndemânarea și imaginația celor mici.

Pasionații de obiecte unicat vor descoperi la Toamna Orădeană un mic univers dedicat lor, la standul Butic de Toamnă. Aici, artiști talentați se vor întrece în a le oferi vizitatorilor articole handmade care mai de care mai frumoase. Buticul va dedica un colț special artiștilor locali, sub denumirea Made in OR.

În cadrul Toamnei Orădene, Cetatea Oradea va găzdui și Muzeul Bucatelor Ascunse Lidl, în care vizitatorii se vor bucura de un tur prin bucătăria românească de odinioară. Participarea se va face pe bază de înscrieri prealabile, la acest link: https://surprize.lidl.ro/camaranoastra.

ARTĂ STRADALĂ

Cea mai nouă pietonală din Oradea se va transforma în cadrul Toamnei Orădene în scena unor maeștri ai artei stradale. Strada Vasile Alecsadri va fi cuprinsă de un mozaic de culori și personaje, dar și de concerte unplugged. În fiecare zi de festival vom avea parte de concerte și spectacole de artă stradală.

Eveniment organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea), cu sprijinul Primăriei Oradea și al Agenției Why Not.

Împreună cu: Lidl România.

Recomandat de: Radio Europa FM.

O experiență: Staropramen.

Sponsor: ReWine.

Cu sprijinul: MyDeck și al Muzeului orașului Oradea-complex cultural (Cetatea Oradea).