Festivalul Toamna Orădeană s-a încheiat duminică seară, cu tradiţionala festivitate de retragere cu torţe şi cu un super concert Loredana.

Ca de obicei, participanţii s-au strâns în Parcul Traian, pe platoul din faţa Prefecturii, însă de data aceasta coloana nu a mai defilat pe Corso, ci a plecat, prin turbogiraţie, spre Cetate. În ciuda ploii reci şi mărunte, aproximativ 100 de orădeni, împreună cu militarii, au pornit cu torţele în mână, pe fundal de muzică de fanfară şi în frunte cu primarul Bolojan.

Intrarea în Cetate a fost fastuoasă. După ce au făcut un tur al fortăreţei, prin zona tarabelor, militarii s-au oprit apoi în faţa scenei, de unde Bolojan le-a adresat celor prezenţi câteva cuvinte. "Dragii mei, mâine este ziua oraşului nostru. La mulţi ani tuturor orădenilor, la mulţi ani, Oradea! Distracţie plăcută!", a transmis scurt, edilul, după care a coborât de pe scenă.

Seara a continuat cu trupa Fly Project, care a reuşit să-i mai trezească pe înfriguraţi, pentru ca Loredana şi trupa ei, Agurida, să-i anime cu adevărat pe cei care au trecut prin Cetate.

Plină de energie, cu vocea puternică şi cu extravaganţa cu care şi-a obişnuit fanii, artista a încălzit atmosfera la maxim, publicul vibrând mai ales la melodii precum "Zig Zagga", "Risipitor", "Apa" ori "Te Iubesc" (împreună cu Nadir). "Bună seara, iubite" i-a cucerit mai ales pe melancolici.

Ultima seară a festivalului Toamna Orădeană s-a încheiat cu circa 15 minute mai repede decât era estimat, cu un somptuos foc de artificii pe care mulţi orădeni l-au privit de pe noul pod din Cetate.

Deşi iniţial atmosfera şi prezenţa părea timidă, în final în Cetate au venit în jur de 6.000 de orădeni, 80 de jandarmi fiind mobilizaţi pentru a asigura ordinea publică.

De precizat, însă, că deşi Toamna Orădeană s-a încheiat, luni, cetăţenii sunt chemaţi să sărbătorească Ziua Oraşului.

Festivităţile vor începe la ora 11, cu o şedinţă festivă a Consiliului Local, urmată de la ora 12 de ceremonie de depuneri de coroane la statuia Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie, care se va încheia cu o defilare a gărzii de onoare.

Evenimentele vor continua de la ora 13:10 cu o depunere coroane la Casa Memorială Aurel Lazăr, din strada Aurel Lazăr 13, şi la statuia Aurel Lazăr din strada Republicii.

De ziua oraşului, accesul la Grădina Zoologică va fi gratuit pentru toţi tinerii sub 18 ani. Programul de vizitare este cuprins între orele 9-18.

Vezi mai jos programul integral!