Prima ediţie a Street Food Festival de la Oradea, inclusă în programul Toamnei Orădene, a debutat, joi, după prânz, în Piaţa Unirii, pe o vreme de stat acasă.

În ciuda ploii şi vântului, mai mulţi orădeni s-au dus în micul oraşel amenajat în piaţa centrală a oraşului, găsind aici mai multe standuri cu specialităţi din bucătăria internaţională, din care însă doar câteva şi serveau mâncare.

O bună parte din Piaţa Unirii a fost transformată într-un mare târg cu felurite specialităţi. Deja în jurul orei 13, orădenii se aşezaseră la coadă să încerce gustoasele dinnede nemţeşti vândute în patru sortimente, cu câte 12 lei, la Castelul Brutarilor, o afacere deţinută de un orădean.

De asemenea, din microbuzul Elemózsia (Păpică) erau servite mai multe soiuri de burgeri foarte gustoşi, dar şi destul de scumpi. Spre exemplu, un buger de vită, cu brânză cheddar, roşii, castraveţi muraţi, sosuri, ceapă şi bacon costă 19 lei, în timp ce servit cu o porţie de cartofi prăjiţi preţul ajunge la 24 lei.

Cele mai multe restaurante prezente la Street Food Festival nu vindeau nici la ora 1.30 produsele, standurile lor nefiind complet amenajate ori nefiind legate la apă şi curent. Organizatorii au dat, însă, asigurări că până joi după amiaza toate mâncărurile vor putea fi cumpărate de pofticioşi.

La Street Food Festival sunt prezente şi standurile Stradale – unde, de vineri până duminică, Chef Foa va găti preparate delicioase precum Smoked Ribs, Pulled Pork şi Pastrami -, Noodle Pack, cu care vinde pacheţele cu tăieţei cu pui shanghai, crispy şi curcan, diverse standuri cu sandwich-uri, piadine şi bruschette, precum şi unul cu mâncare mexicană (tacos, burritos, quesadilla).

Mâncare tradiţională ungurească va vinde standul Papa la Sanyi, în timp ce o firmă din zonă a adus şi un stand românesc, cu mici, grătare şi murături. Apariţii inedite în Piaţa Unirii sunt două foste autobuze şcolare americane, transformate în restaurante pe roţi, în care o firmă din Cluj va vinde diverse sandwich-uri, iar Kaufland - mititei şi cârnaţi. De asemenea, există amenajate mai multe standuri cu băuturi, de la ceaiuri calde la vinuri şi beri artizanale.

Joi seara, în Piaţa Unirii, vor începe şi concertele programate în cadrul Toamnei Orădene, cu cele ale formaţiilor Border Split (ora 18), Soul Serenade (ora 19), Koszika & the Hotshots (ora 20), respectiv Lucia & Muse Quartet (ora 21).