Începând din luna noiembrie, românii care călătoresc cu trenul pot să-i toarne pe cei care circulă fraudulos. CFR Călători a lansat campania "Implică-te! Raportează călătoria fără bilet" prin care îşi propune să scadă numărul celor care circulă "cu Naşul" încurajându-i pe ceilalţi călători să-i raporteze, în timp real, pe o secţiune specială creată pe website-ul companiei.

"Măsura face parte din demersul managementului CFR Călători de îmbunătăţire a calităţii călătoriei cu trenul şi dublează acţiunile repetate de control trenuri de la nivelul întregii reţele feroviare. Merităm cu toţii trenuri decente şi călătorii de calitate. Schimbarea nu stă într-un salariat sau doar în dorinţa şi eforturile de schimbare ale managementului CFR. Schimbarea se regăseşte în fiecare dintre noi şi porneşte de la valori individuale şi mentalităţi, atât în ceea ce priveşte obişnuinţa de călătorie fără bilet, cât şi la nivelul atitudinii civice din societatea românească. Este important să conştientizăm că trebuie să avem grijă de bunurile comune şi să respectăm regulile, una dintre ele fiind aceea că pentru a călători cu un mijloc de transport în comun trebuie să avem bilet", se arată într-o informare a CFR Călători.

"Este absolut necesar să stopăm orice formă de furt care păgubeşte o companie publică susţinută de Statul român prin contribuţia fiecăruia dintre noi. Acţiunile împotriva corupţiei sunt în fapt acţiuni pentru evoluţia şi dezvoltarea noastră ca societate, iar denunţarea corupţiei la orice nivel trebuie denunţată de fiecare dintre noi, pentru că indiferenţa individuală duce la disconfortul tuturor", a spus, potrivit aceleiaşi informări, directorul general al CFR Călători, Iosif Szentes.