Pentru că nu vor doar să trateze afecţiuni, ci să le şi prevină, studenţii Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea au promovat sportul cu un antrenament în aer liber.

Vineri la prânz, coordonate de antrenoarea profesionistă Giani, zeci de studente au făcut zumba în Parcul 1 Decembrie. În prima linie au fost şi trei profesoare de la FMF, prorectoriţa Ligia Burtă şi prodecăniţele Anamaria Pallag şi Felicia Marc, echipate şi ele specific, cu haine sport.

Cu muzica dată tare în boxe, medicinistele, studente sau profesoare, au ţopăit exact cum le-a cerut antrenoarea.

La antrenamentul de zumba s-au încumetat să participe şi doi studenţi, însă cei mai mulţi dintre băieţi au preferat să se înscrie la crosul care a avut loc după lecţia de fitness, tot în parc. Alergătorii au fost premiaţi la final cu medalii şi diplome.

Antrenamentul în aer liber a fost iniţiat de cele două asociaţii ale studenţilor de la FMF, Asociaţia Studenţilor Stomatologi din Oradea şi Asociaţia Studenţilor Medicinişti din Oradea, care în această săptămână, sub genericul "Rolul studentului medicinist în promovarea sănătăţii prin sport şi nutriţie", au organizat mai multe evenimente dedicate colegilor lor. Pe lângă lecţiile de sport de vineri, studenţii medicinişti au participat la mai multe conferinţe şi simpozioane ţinute de doctori orădeni.