„O tragedie a fost prevenită”, a declarat cancelarul Austriei, Karl Nehammer, după ce toate cele trei concerte pe care Taylor Swift trebuia să le susțină în Viena în această săptămână au fost anulate, potrivit hotnews.ro.

Autoritățile din Viena au aflat că era planificat un atac terorist pe stadionul Ernst Happel.

„Datorită cooperării intense a poliției noastre și a nou înființatei DSN (Direcția pentru securitate și informații din Austria - n.r.) cu serviciile străine, amenințarea a fost identificată din timp, combătută și o tragedie prevenită”, a declarat Nehammer într-o postare pe platforma de social media X.

„Cu confirmarea din partea oficialilor guvernamentali a unui atac terorist planificat pe stadionul Ernst Happel, nu avem de ales decât să anulăm cele trei spectacole programate pentru siguranța tuturor”, a anunțat și Barracuda.music într-o postare pe Instagram, adăugând că toate biletele vor fi rambursate.

Două persoane suspectate că plănuiau atacuri la concerte au fost reținute de poliția austriacă. Se bănuiește că un bărbat de 19 ani, care a jurat credință Statului Islamic, era „capul” atacului și viza în special concertele lui Taylor Swift. 

Artista urma să susțină în capitala Austriei trei concerte, de joi până sâmbătă, la fiecare fiind așteptați aproximativ 65.000 de fani.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!