Căpitanul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana, a declarat pentru BIHOREANUL că toate cele 11 echipaje SMURD din Bihor şi alte trei din judeţul Cluj au fost mobilizate, duminică seară, la Bulz, unde o furtună a devastat campingul.

Până la ora 23, la Spitalul Judeţean din Oradea au fost transportaţi patru turişti răniţi, dintre care unul în stare gravă, iar ceilalţi trei cu leziuni medii. O altă persoană a murit, strivită într-o maşină de un copac căzut.

Misiunea salvatorilor este departe de a se încheia, însă. „Problema e că tot mai multe informaţii vin de pe valea Crişului Repede, aval de localitatea Bulz, unde se pare că ar putea să mai fie şi alte persoane sau structuri afectate. Avem o misiune foarte dificilă de a căuta victime”, a declarat coordonatorul UPU-SMURD, dr. Hadrian Borcea, la Antena 3.

Prefectul Ioan Mihaiu a declarat, la rândul său, pentru BIHOREANUL, că deocamdată nu s-au făcut apeluri la 112 din alte zone decât campingul din Bulz. "ISU, Poliţia, Jandarmeria caută pe sub copaci, pe lângă maşini, în toată zona, şi alte posibile victime. Dar, din apelurile primite la 112, la ISU, nu avem alte zone grav afectate de furtună", a declarat Mihaiu.

Vezi VIDEO de la Bulz AICI!

Citiți și „Plan ROȘU de urgență în Bihor, după ce FURTUNA a distrus campingul din Bulz. O persoană a decedat!