Cele 139 de şcoli de stat şi alte trei unităţi din sistemul privat din Bihor care au în structură, din acest nou an şcolar, clasa zero pregătitoare şi-au rezolvat toate problemele de dotare a sălilor de clase cu mobilierul finanţat din bugetul Ministerului Educaţiei.

"Dacă până, joi 13 septembrie, mobilierul necesar nu a ajuns la 13 şcoli gimnaziale din localităţile Vârciorog, Chijic, Săcădat, Sâniob, Cetariu, Roşiori şi Mihai Bravu, de vineri de la prânz acestea sunt complet utilate. Întârzierile de livrare a mobilierului au fost cauzate de agenţii economici cu care s-a contractat execuţia băncilor şi scaunelor pentru clasele zero", a declarat vineri pentru BIHOREANUL purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Claudiu Damian.

Potrivit acestuia, Bihorul va intra în noul an şcolar 2012-2013 fără niciun fel de probleme în ceea ce priveşte clasele zero.

Pentru cei 3.640 de copii înscrişi în clasa zero pregătitoare, unităţile şcolare au organizat concursuri pentru ocuparea celor 260 de cadre didactice necesare acestui ciclu de studiu. Înainte de debutul anului şcolar, necesarul de învăţători şi suplinitori este asigurat în totalitate.