Vicepreşedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes, a dovedit că este precum numele cafenelei fiului său: "zulu". Cu mare fast, Tokes a ţinut vinerea trecută, chiar în respectivul local, o conferinţă de presă în care a anunţat un proiect ce va începe la anul şi care constă... într-un tur maritim al Africii, făcut cu yachturile.

Proiectul n-are absolut nicio legătură cu Oradea, organizatorii fiind nişte cetăţeni din Ungaria, dar asta nu l-a oprit pe Tokes să ţină o prelegere de peste o oră pe această temă, exasperând jurnaliştii care încercau să înţeleagă de ce se află acolo.

Mai dezămagiţi au fost presarii de la Realitatea TV, care se pregătiseră pentru o transmisiune în direct cu care sperau să spargă audienţele, dar din care s-au ales cu nimic, mai cu seamă că discuţia a fost aproape integral în limba maghiară.

Bihorel sprijină, totuşi, demersul fostului episcop de a promova yachtingul printre orădeni, ba chiar recomandă autorităţilor locale să stopeze de urgenţă întubarea pârâurilor din Oradea. Nu de alta, dar să aibă alegătorii domnului ex-pastor unde să se dea cu yachturile cele multe pe care le au prin parcările dintre blocuri...