După ce delegaţia maghiară a Partidului Popular European l-a nominalizat miercuri, pe europarlamentarul Tokes Laszlo la funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European, biroul de presă al fostului episcop reformat a remis un comunicat în care acesta îşi exprimă încrederea că va fi ales şi afirmă că va face toate demersurile pentru lărgirea şi întărirea colaborării maghiaro-române.

"Este o onoare pentru mine că am fost nominalizat de către delegaţia maghiară a PPE, cu sprijinul delegaţiei române, la o funcţie atât de importantă. Voi depune toate eforturile pentru lărgirea şi întărirea colaborării maghiaro-române, în baza valorilor europene. Am încredere în faptul că voi beneficia de sprijinul majorităţii Parlamentului European săptămâna viitoare. Dacă voi fi ales, voi promova şi reprezenta în continuare valorile şi spiritul Revoluţiei de la Timişoara", a declarat Tokes, la finalul şedinţei facţiunii PPE, potrivit comunicatului.
Potrivit informării de presă, propunerea lui Tokes a fost acceptată şi sprijinită şi de Facţiunea PPE a Parlamentului European.

Parlamentul European va vota ocuparea postului de vicepreşedinte al legislativului european în cadrul şedinţei plenare de săptămâna viitoare, de la Strasbourg".

Postul a rămas vacant după ce europarlamentarul FIDESZ, Schmitt Pal, primul vicepreşedinte maghiar al PE, a demisionat din funcţie pentru a se ocupa de sarcinile sale de preşedinte al Parlamentului Ungariei. El a obţinut mandatul în urma alegerilor generale din Ungaria.