Primul care a vorbit despre tombola preşedintelui PSD a fost şeful conservatorilor bihoreni, Traian Bodea. Acesta a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că "voturile ar trebui câştigate prin proiecte şi nu prin tombole". Bodea a apreciat că Ioan Mang a furat startul campaniei pentru Primăria Oradea, ceea ce nu e un lucru etic.

A urmat Cornel Popa care, joi, întrebat de jurnalişti care este părerea sa cu privire la tombola organizată de PSD, a răspuns mistic: "Eu cred că în politică este nevoie de mai multă smerenie. Interpretaţi dumneavostră cum doriţi acest cuvânt".

Tot din interiorul USL a venit şi opinia Luciei Varga, mult mai tranşantă decât cea a colegilor ei de sex masculin: "Nu este corect ce a făcut domnul Ioan Mang. În Organizaţia Femeilor încercăm să promovăm concepte de etică dar văd că mai necesare ar fi pentru bărbaţii politicieni decât pentru noi. Eu cred că ce a făcut domnul Mang se poate numi mită electorală", a declarat vineri deputatul liberal.

După cum se ştie, pentru a maximiza şansele USL la preşedenţia CJ Bihor, în interiorul Uniunii se vor face două sondaje de opinie pentru a se afla cine dintre liderii PSD, PNL şi PC are mai multe şanse la şefia CJ. Ioan Mang a anunţat, încă de săptămâna trecută că a tipărit 50.000 de fluturaşi în limba română şi alţi 5.000 în limba maghiară pe care îi va distribui în cadrul a ceea ce el a numit "o campanie de informare".

Pe pagina a doua a fluturaşului, Mang atacă "mandatul nereuşit" al PNL la conducerea CJ Bihor în următorii termeni: "Din păcate, în ultimii ani, judeţul nostru a stagnat din punct de vedere al dezvoltării şi este încă departe de stadiul la care ne-am dori cu toţii să ajungă. Chiar şi cei care au condus în ultimii ani Consiliul Judeţean sunt nemulţumiţi de ceea ce s-a întâmplat în Bihor, recunoscând public că a fost un mandat nereuşit şi că nu au realizat ceea ce au promis în 2008. Doresc să schimbăm această stare de lucruri".

Mai mult, social democratul a decis să organizeze şi o tombolă pentru respondenţi. Aceştia pot expedia răspunsurile pe adresa PSD Bihor, până la data de 15 iulie, urmâmd ca prin tragere la sorţi să câştige trei mari premii (un DVD player, un aspirator şi un cuptor cu microunde), plus alte 50 de aparate electrocasnice.