Bucătarul Ionuţ Lupu, în vârstă de doar 31 de ani, a rămas printre ultimii şapte pretendenţi la titlul de Top Chef în cadrul emisiunii cu acelaşi nume de la Antena 1.

În ediţia difuzată sâmbătă seara, Ionuţ Lupu, head chef la restaurantul gastronomic Graf din Oradea, a impresionat juraţii în mai multe rânduri. A trecut fără probleme prima probă, unde concurenţii au fost provocaţi să picteze, cu două feluri de sosuri, o farfurie, iar la cea de-a doua probă, în care bucătarii au trebuit să prepare un mic dejun franţuzesc, propunerea lui Lupu a fost aleasă, alături de cea a lui Dragoş Bercea, ca fiind cea mai bună.

Aşadar, în proba a treia, cei doi au fost şefi de echipă. Şi aici, chef-ul de la Graf a ştiut să găsească o variantă interesantă de preparare în stilul bucătăriei franţuzeşti un cocoş, iar la final a câştigat şi proba pe echipe. "Masa lui a fost o bogăţie", a spus juratul Joseph Hadad despre preparatele lui Ionuţ Lupu.

Marele premiu al primului sezon Top Chef este de 50.000 de euro şi un stagiu de pregătire la un restaurant cu stele Michelin din Franţa.