Dintre toţi românii, locuitorii din Iaşi respiră cel mai poluat aer, arată un clasament întocmit pe baza datelor privind contaminarea cu particule fine a aerului şi publicat pe site-ul AirVisual.com. Topul a fost făcut pe baza datelor culese în anul 2018 de la staţiile de monitorizare a aerului amplasate în toată Europa.

Podiumul celor mai poluate oraşe din ţară este completat de Cluj Napoca şi Braşov.

În acest clasament, Oradea se află pe locul 15, cu menţiunea însă că autorii studiului nu au avut la dispoziţie date privind calitatea aerului în oraş în lunile ianuarie, noiembrie şi decembrie, pentru că, cel mai probabil, nu au funcţionat staţiile aflate în administrarea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor.

Cel mai curat aer din ţară se respiră la Constanţa, mai arată studiul.

La nivel european, România se află pe locul 9 în clasamentul ţărilor cu aer poluat, top condus de Bosnia şi Herţegovina. La polul opus, ţările cu aerul cel mai puţin poluat sunt Islanda, Finlanda, Estonia, Suedia şi Norvegia.

Citeşte pe această temă şi articolul: "Oradea sufocantă: Măsurătorile arată că în ultimele două luni aerul oraşului a fost foarte poluat, îndeosebi în Rogerius"