În această sesiune de bacalaureat, niciun elev bihorean nu a reuşit să ia nota 10 la toate examenele. Potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei, cea mai mare medie din judeţ o are o absolventă de la Colegiul Emanuil Gojdu, Iulia Elena Tohotan, cu 9,9. Eleva, de la specializarea filologie, a luat 10 curat la fiecare probă, cu excepţia celei la limba şi literatura română, unde a luat 9,7.

Locul doi în clasamentul judeţean este ocupat de Csucsuj Reka Patricia, absolventă a Liceului Teoretic Ady Endre, specializarea ştiinţe ale naturii, care are media 9,87. A treia poziţie a clasamentului judeţean este a elevei Ioana Denisa Popuţea, de la Liceul Teologic Penticostal Betel, profil matematică-informatică, cu media 9,86.

Şi primarul Ilie Bolojan are motive să fie mândru. Fiica sa Lucia, absolventă a Colegiului Emanuil Gojdu, specializarea mate-info, are media 9,13 la bacalaureat, după ce a luat 9,55 la examenul de limba română, 9,45 la matematică şi 8,4 la anatomie. Ea ocupă locul 376 în clasamentul judeţean.

Peste 63% dintre elevii bihoreni au promovat examenul maturităţii, în sesiunea de vară 2015. Din cei 5.488 de elevi înscrişi, 5.274 s-au prezentat la examene şi 3.345 au promovat.

Citeşte şi articolul: "Rezultate Bac 2015: Peste 63% dintre elevii bihoreni au promovat examenul. Vezi ce notă ai luat!"