În prima săptămână a admiterii de vară la Universitatea din Oradea, 2.462 de absolvenţi de liceu şi-au depus dosarele de înscriere pentru studii de licenţă.

Cea mai căutată facultate este, ca în fiecare an, cea de Medicină şi Farmacie, unde deja s-au înscris 802 candidaţi pentru examenul de admitere. La FMF sunt disponibile 193 de locuri bugetate şi alte 535 cu taxă, iar pretendenţii la studenţi vor susţine testele grilă pe 28 şi 29 iulie.

Topul facultăţilor căutate de tineri este continuat de cea de Ştiinţe Econoice, unde s-au înscris 265 de candidaţi, şi de cea de Ştiinţe Socio-Umane, cu 255 candidaţi care şi-au depus dosarele.

La Geografie, Turism şi Sport sunt 253 de înscrişi, la Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei 164, la Protecţia Mediului 119, la Drept 118 şi Ştiinţe 103. După ce vor fi declaraţi admişi, pentru a deveni studenţi, tinerii vor trebui şi să-şi confirme locurile.

Pentru studiile universitare de masterat, s-au înscris până luni 657 de candidaţi.

Facultatea de Geografie, Turism şi Sport va încheia luni înscrierea, atât pentru licenţă, cât şi pentru masterat. În schimb, la restul facultăţilor  admiterea continuă până în data de 26 iulie, excepţie făcând Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică, unde doritorii se vor putea înscrie până în data de 28 iulie, inclusiv, atât pentru programul de licenţă, cât şi pentru cel de master.

Afişarea rezultatelor poate fi urmărită pe site-ul Universităţii la secţiunea "Admitere".