În urma declaraţiilor de joi ale vicepreşedintelui la nivel naţional al Partidului Conservator, Bogdan Diaconu, conform cărora PC cere retragerea urgentă, de către preşedintele României, Traian Băsescu, a decoraţiei Steaua României în Grad de Cavaler oferită lui Laszlo Tokes, precum şi retragerea sprijinului politic oferit acestuia de către UDMR, preşedintele executiv al Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, Toro T. Tibor, a reacţionat printr-un comunicat de presă.

"Partidul Conservator, partidul de suflet al domnului senator Dan Voiculescu, cunoscut sub numele de cod Felix în cercurile Securităţii, este în criză de idei", a declarat Toro, precizând că altfel nu-şi explică "lipsa de creativitate în tentativele repetate de a ataca persoana domnului Laszlo Tokes, luptător anticomunist consecvent şi militant neoobosit pentru drepturile omului şi ale minorităţilor naţionale".

Toro spune despre Diaconu că redescoperă "cu vigilenţa demnă de un securist de şcoală veche un caz "fumat" încă de la începutul anilor 90 în presa de scandal autohtonă", adică "aşa-zisul angajament de colaborator al eroului Revoluţiei din Timişoara, dovedit ulterior a fi un fals grosolan chiar de către CNSAS".

Preşedintele CNMT spune că CNSAS l-a incriminat, în schimb, pe "şeful ierarhic superior" al lui Diaconu, ca şi "colaborator vajnic al fostei poliţii politice".

În final, Toro T. Tibor spune că s-a obişnuit ca, în vremuri de criză, cartea maghiară în general şi cartea Tokes în special "este jucată fără scrupule pentru a crea o perdea de fum pentru acoperirea incompetenţei şi fărădelegilor puterii". "Avem însă convingerea că electoratul, chiar şi al lor, este mai deştept decât acum douăzeci de ani", a mai spus Toro.