Toro T. Tibor a fost ales, sâmbătă, preşedinte al Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), la primul Congres al formaţiunii care are loc la Miercurea Ciuc, el fiind singurul candidat la această funcţie.

La primul Congres al PPMT, care are loc, sâmbătă, la Miercurea Ciuc, Toro. T. Tibor a fost ales preşedinte al formaţiunii, el primind 309 voturi din cele 312 valabil exprimate.

Toro a fost singurul candidat la această funcţie. El a declarat după ce a aflat rezultatul alegerilor că le mulţumeşte tuturor pentru urările de bine şi consideră că cea mai mare bază electorală a PPMT se regăseşte în rândul tinerilor.

"Ei au adus cu ei spiritualitatea celor care nu sunt în această sală cu noi şi le mulţumesc frumos. PPMT are cea mai mare bază electorală între tineri", a afirmat Toro T. Tibor.

În cadrul Congresului au fost aleşi şi trei vicepreşedinţi regionali: Papp Elod - zona Ţinutul Secuiesc, Gergely Balazs -zona Ardeal, Zatyko Gyula - zona Partium şi un vicepreşedinte naţional - Szilagyi Zsolt.

Totodată, delegaţii la Congresul PPMT au adoptat programul platformă al partidului - "Pe calea cea bună - Şanse şi libertate Transilvaniei".

Programul defineşte, în şapte capitole, principiile după care se ghidează partidul, clarificând obiectivele pe care şi le-a propus şi stabilindu-şi planul de acţiune în contextul social-politic românesc, transilvănean şi european.

Primul capitol al platformei-program, intitulat "Premisa", este o constatare a faptului că în ultimii 20 de ani populaţia maghiară din Transilvania a înregistrat o scădere de aproape 25 la sută, însoţită şi de o diminuare a ponderii sale economice. În ciuda acestor realităţi, partidul are convingerea că maghiarimea din Transilvania va fi capabilă să îşi făurească singură soarta.

Documentul formulează şi unul dintre principiile politice fundamentale ale partidului: "Să ne axăm acţiunile politice pe problemele Transilvaniei".