Restaurantul "Trattoria di Toscana" din strada Mihail Kogălniceanu 7, redecorat de curând, a fost inaugurat miercuri seara de cântăreţul de manele Gabi Ilea. "Am vrut să creez o atmosferă cât mai intimă, potrivită unui restaurant", a spus cântăreţul de manele.

Pasta italiana

"Trattoria di Toscana" a fost deschis la sfârşitul anului 2009, fiind singurul restaurant din oraş unde mâncărurile de tip grill sunt preparate chiar în faţa clienţilor. De curând, localul a fost redecorat, iar proprietarul, celebrul Gabi de la Oradea, a extins meniul introducând şi alte mâncăruri din carne, ciorbe, pizza, dar şi zeci de feluri de paste preparate din produse aduse din Italia de bucătarul Alessandro Corradi.

"Bucătarul l-am adus din Roma şi este membru al Asociaţiei Bucătarilor Italieni. Produsele specifice sunt preparate ca în Italia, iar ingredientele sunt importate tot de acolo. De altfel, am încercat să aduc produse din cât mai multe ţări, precum carne de mangaliţă din Ungaria şi foie-gras din Austria", a mai spus cântăreţul.

Mai mult, acum clienţii pot vedea cum este preparată pizza în faţa lor şi apoi coaptă într-un cuptor cu lemne. În timp ce savurează delicioasele preparate, clienţii pot să aleagă din o selecţie de vinuri aduse de la trei crame, dintre care una exclusivistă.

Atmosferă "live"

În seara inaugurării, invitaţii au putut vedea schimbări şi în decorul şi aranjarea sălii. Astfel, pereţii din piatră de calcar au fost decoraţi cu tablouri, dar şi cu o pictură imensă care redă un piesaj toscan, iar barul şi bucătăria au fost mutate.

Uşile, o parte a barului şi alte ornamente de lemn din restaurant au fost pictate manual de designerul de interior Sergiu Daci, care a şi adus majoritatea ornamentelor expuse, până şi oglinzi din cristal antice, chiar din regiunea Firenze, Toscana. Gabi doreşte ca în cel mult o lună să inaugureze şi terasa care va fi făcută din lemn masiv.

Din nou la microfon

În ceea ce priveşte atmosfera, o noutate este faptul că, în fiecare joi şi vineri, clienţii vor putea asculta melodii vechi româneşti şi evergreen-uri internaţionale în timp ce-şi savurează cina. "Vor cânta doi prieteni de-ai mei, Cătălin Gale şi Paul Kersedi, care este profesor la Şcoala de Arte", spune proprietarul, care asigură că în continuare în Trattoria nu se vor auzi manele.

Chiar dacă în local nu cântă, Gabi de la Oradea lucrează acum la un album de manele pe care îl înregistrează împreună cu cunoscutul manelist Florin Salam, care de curând a cântat alături de Goran Bregovici. Restaurantul "Trattoria di Toscana" este deschis de luni până vineri între orele 11 şi 23 şi sâmbătă şi duminică între 12 şi 23.