Actorul Dorel Vișan va urca vineri pe scena Teatrului Regina Maria, unde va recita poezii scrise de Mihai Eminescu, fiind acompaniat de Cvartetul Filarmonicii din Oradea. 

Spectacolul este organizat cu prilejul Zilei Culturii Naționale.

„Consiliul Județean Bihor, în parteneriat cu Primăria Oradea și Filarmonica de Stat Oradea, organizează în data de 13 ianuarie, la orele 18, la Teatrul de Stat din Oradea, un spectacol extraordinar dedicat marelui nostru poet național, Mihai Eminescu, cu ocazia Zilei Culturii Naționale și a împlinirii a 173 de ani de la nașterea marelui poet. Vrem să ajungem la sufletul fiecărui bihorean cu ajutorul invitatului nostru special, domnul Dorel Vișan, care va vorbi despre mesajul filozofic al operei lui Eminescu și va recita câteva dintre poeziile marelui poet”, a spus vicepreședintele CJ Bihor, Mircea Mălan, luni, într-o conferință de presă susținută împreună cu Vișan.

Artistul a mărturisit că a mai prezentat acest spectacol în țară, dar și în străinătate, iar acum îl va duce, chiar de ziua lui Eminescu (15 ianuarie), la Botoșani. „Ce frumos ar fi dacă l-am avea încă pe Eminescu. Dumnezeu a lăsat prin opera lui tot ce trebuie lăsat unui neam și, din păcate, tot ce-a spus Eminescu acum două secole e valabil și azi. (...) Parcă le-a scris mâine”, a spus Dorel Vișan.

Actorul a profitat de prilej și să-și spună un of: în România, nu se mai recită poezie, patriotismul pare că nu mai e prețuit, iar limba română este invadată de cuvinte străine. „Este alarmantă această stare a națiunii române și, dacă nu se încearcă revenirea, atunci această națiune, încet-încet, va pieri”, a concluzionat el.

Intrarea la spectacol este gratuită, dar se va putea face doar în baza unei rezervări pe site-ul bilete.ro. Bihorenii care vor să vadă spectacolul trebuie să știe însă că, deși a fost anunțat luni, prea multe locuri nu mai sunt disponibile. După conferința de presă, site-ul arăta că mai pot fi rezervate 116 bilete, toate la balcon.

Conferința de presă susținută de Vișan și Mălan:

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!