Zăpada care a început să cadă în noaptea de miercuri spre joi în Oradea a determinat intervenţia echipajelor de deszăpezire ale RER VEST încă de la ora 3, pe urgenţa I, adică pe arterele principale şi intrările şi ieşirile din municipiu. Utilajele rămân pe teren, căci în Oradea se pare că va continua să ningă cel puţin până joi după amiaza. 

RER VEST a trimis în teren 22 de utilaje pentru împrăştiat antiderapant solid şi cu o cisternă cu clorură de calciu, care a acţionat în zona pietonală (centrul oraşului).
În Piaţa Unirii s-a intervenit manual pentru împrăştiere de clorură de magneziu, se arată într-un comunicat al Primăriei Oradea. 

"Prognoza meteo ne arată ninsoare continuă până la orele 16:00-17.00, prin urmare rămânem în intervenţie permanentă. Momentan se acţionează pe urgenţa I, iar în funcţie de căderile de zăpadă, vom vedea când intervenim şi pe urgenţele următoare", a transmis Florin Gontariu, director general tehnic-investiţii în cadrul RER Vest, prin acelaşi comunicat. 

În Oradea au fost stabilite patru urgenţe pentru cele 882 de artere de circulaţie. Astfel, urgenţa I presupune deszăpezirea intrărilor şi ieşirilor din oraş, a arterelor principale, a căilor mijloacelor de transport în comun. Urgenţa II presupune intervenţia pentru deszăpezirea căilor de legătură dintre cartiere. Urgenţa III vizează toate străzile asfaltate din oraş, iar urgenţa IV toate străzile neasfaltate din municipiu.

Prin informarea de joi, Primăria Oradea roagă încă o dată orădenii să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea. "Reamintim că Poliţia Locală poate aplica, pentru nerespectarea acestor obligaţii, sancţiuni contravenţionale cu amenzi cuprinse între 500-2500 lei", transmit reprezentanţii municipalităţii.