Date îngrijorătoare vin de la Poliţie. În ultima perioadă, tot mai mulţi şoferi, în special tineri, au fost prinşi drogaţi la volan. Cel mai recent, marţi seară, un tânăr orădean de 25 de ani, şofer al unui Peugeot.

Conform unui comunicat transmis de Poliţia Bihor, tânărul a fost depistat la ora 23.50, pe podul Mareşal Constantin Prezan din Oradea.

"Poliţiştii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un tânăr de 25 ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, existând suspiciunea că s-ar fi aflat sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv, după rezultatul pozitiv obţinut la testarea rapidă de drog", arată comunicatul.

Şoferului i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenţei în organism a substanţelor cu caracter psihoactiv şi s-a ales cu dosar penal.

Tot mai mulţi...

Aşa cum BIHOREANUL a arătat, în ultima perioadă tot mai des apar situaţii în care şoferii, în special tineri, urcă la volan după ce au consumat substanţe interzise.

Cel mai recent, duminică, un alt tânăr, de 26 ani din Oradea, a fost prins conducând drogat pe o stradă din Marghita, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă, un alt şofer, de acceaşi vârstă, a fost depistat conducând sub efectul unor substanţe în Calea Aradului din Oradea.

Dosare penale pentru alcool la volan

Pe de altă parte, şi alcoolul reprezintă o problemă tot mai des întâlnită în trafic. Conform comunicatului de miercuri al Poliţiei Bihor, în ultima zi încă doi şoferi s-au ales cu dosare penale pentru alcoolemie ridicată.

Marţi, la ora 10.20, pe DN 76, pe strada Viilor din Ştei, un localnic de 38 de ani a fost prins conducând cu concentraţie alcoolică de 0,47 mg/l  alcool pur în aerul expirat.

În aceeaşi zi, la ora 19.20, pe DJ 767, în Tileagd, un localnic de 30 de ani a fost depistat cu 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă", a mai arătat Poliţia.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!