Fostul subprefect de Bihor Cristian Bitea a fost numit în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici. Bitea, care conducea interimar instituția, a devenit șef plin, printr-o decizie a premierului Sorin Grindeanu.      

Potrivit Agerpres, șeful Guvernului a decis în același timp eliberarea orădeanului din funcția de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al ANFP, deciziile fiind publicate joi în Monitorul Oficial.

După cum BIHOREANUL a mai scris, Cristian Bitea a ajuns la conducerea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici în noiembrie 2016, după ce premierul Dacian Cioloş a semnat decizia prin care preşedintele ANFP, Birtalan Jozsef, a fost eliberat din funcţie.

După o lungă absență, numele fostului subprefect PDL-PNL Cristian Bitea a fost pomenit, anul acesta, în presa centrală ca fiind suspectat de conflict de interese, dat fiind că ar dirija, din umbră, o firmă abonată la contractele de formare profesională ale ANFP.

La finele anului trecut, numele lui Bitea a fost vehiculat şi pentru "lista scurtă" a candidaţilor PSD Bihor la alegerile parlamentare din 11 decembrie, după ce, cu ani în urmă, activase la PDL.

Bitea a fost, însă, convins să se retragă, cu perspectiva ca după ce PSD revine la guvernare să-i asigure o carieră şi mai consistentă la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, ceea ce, iată, s-a întâmplat.