Toţi copiii care vor merge la creşă în anul şcolar 2013-2014 au loc în unităţile Centrului de Îngrijire şi Educaţie Timpurie, au anunţat marţi reprezentanţii Administraţiei Social Comunitare Oradea.

Pentru prima oară, prin noul Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a celor 13 creşe din oraş, părinţii au avut la dispoziţie o perioadă fixă - luna iunie - pentru a depune dosarele copiilor lor. Drept urmare, 442 de dosare au fost înscrise pentru 376 de locuri.

Chiar şi aşa, ASCO a reuşit să-i primească pe toţi. "Este pentru prima oară când toţi copiii au loc în creşă, căci în alţi ani existau tot timpul dosare în aşteptare. Unii dintre ei încep doar la primăvară, prin aprilie-mai 2014, iar până atunci locul lor va fi ocupat de alţi copii", a declarat pentru BIHOREANUL Arina Moş, directorul ASCO.

De menţionat este faptul că reprezentanţii ASCO se bazează pe mai multe locuri din această iarnă, căci, în cadrul unui proiect european, Primăria amenajează o nouă creşă în Piaţa 1 Decembrie nr. 9.

Dosarele au fost departajate în funcţie de un punctaj acumulat în urma îndeplinirii mai multor criterii, iar, mai ales la câteva creşe din Rogerius, unde cererea a fost extrem de mare, o parte dintre copii au fost redirecţionaţi la o altă creşă din apropiere.

Spre exemplu, la creşa Sfântul Iosif de pe strada Traian Lalescu, din cele 60 de cereri, 31 au fost admise la alte centre de îngrijire din zona Rogerius, în timp ce la creşa Albă ca Zăpada din Călugăreni, 20 din cele 58 de dosare se află în aceeaşi situaţie.

Părinţii pot consulta punctajul primit de fiecare copil şi creşa la care a fost admis pe site-ul www.asco-oradea.ro la secţiunea Centrul de Îngrijire şi Educaţie Timpurie. De asemenea, părinţii sunt anunţaţi că din toamnă, cu o zi lucrătoare înainte de data la care vor să-şi trimită micuţul la creşă trebuie să se prezinte la sediul acesteia pentru a-i completa dosarul cu acte medicale care arată că acesta poate frecventa colectivitatea, examenul coproparazitologic şi adeverinţa cu vaccinările copilului.