Asociaţia Oradea Civică îi cheamă iar pe orădeni în stradă. ONG-ul organizează un nou protest, duminică de la ora 18.30, tot în Piaţa Unirii, cu motto-ul "Toţi pentru justiţie, toţi pentru democraţie!".

"Duminică ieşim din nou! Ieşim pentru a cere parlamentuluisă respingă proiectul de modificare a legilor justiţiei, a cărui adoptare ar lovi puternic într-unul dintre pilonii de bază ai oricărui guvernământ democratic: independenţa justiţiei!", se arată în apelul lansat de asociaţie pe Facebook.

De asemenea, reprezentanţii ONG-ului Oradea Civică se arată nemulţumiţi de "revoluţia fiscală" realizată în această săptămână de Guvernul PSD-ALDE, adică de modificarea Codului Fiscal. "Ieşim pentru că nu suntem de acord cu naţionalizarea pilonului 2 de pensii prin reducerea contribuţiei de la 5,1% la 3,75%, în locul majorării ei la 6%, cum prevede legea. Efectul acestei măsuri va fi diminuarea cu aproximativ 20% a componentei private a viitoarelor noastre pensii", mai transmit organizatorii protestului.

În final, ei reamintesc şi că s-au săturat de "corupţie, minciună, incompetenţă" şi vor ieşi în stradă pentru că le pasă de ţara în care trăiesc.

Un protest similar a avut loc şi duminica trecută, când aproape o mie de orădeni s-au adunat în centrul oraşului, iar apoi au pornit în marş, scandând împotriva Guvernului.

Asociaţia Oradea Civică s-a înfiinţat în acest an, ca un efect al protestelor din februarie împotriva celebrei OUG 13. Din ea fac parte protestatarii cei mai statornici, care au ieşit în stradă seară de seară, timp de multe săptămâni la rând.