Schimbări importante pentru şoferi, anunţate, vineri, de Ministerul Administraţiei şi Internelor, pe Facebook.

"Verificaţi-vă valabilitatea ITP a maşinii! Din 20.05.2018, dacă sunteţi surprinşi în trafic cu ITP expirată, poliţistul vă va reţine talonul şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă şi o dovadă FĂRĂ drept de circulaţie, aşadar nu o să mai luaţi maşina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeţi la RAR... deci, mult mai complicat!  Acelaşi lucru este valabil şi dacă maşina a fost cumpărată/vândută dar nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la înstrăinare", se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a MAI.

Puteţi verifica în timp real dacă înmatricularea autoturismului dumneavoastră este suspendată sau validă pe site-ul DRPCIV, aici: https://www.drpciv.ro/services.html?linklframe=inmatriculareMasina.

De precizat că certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare se restituie proprietarului de către poliţia rutieră, la încetarea suspendării înmatriculării vehiculului.

Modificările survin ca urmare a intrării în vigoare pe 20 mai 2018 a Ordonanţei Guvernului privind suspendarea înmatriculării vehiculelor (OG 14 din 18 august 2017) care modifică şi completează Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Guvernul a adoptat actul normativ pentru a transpune dispoziţiile Directivei 2014/46/UE  privind documentele de înmatriculare pentru vehicule.