Iubitorii de folclor sunt invitaţi marţi, 28 februarie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea la un spectacol dedicat tradiţiilor şi obiceiurilor străvechi, unde se vor prezenta mai multe momente artistice, iar invitat special va fi Iuliana Tudor.

Evenimentul, programat să înceapă la ora 18:00, este organizat de Consiliul Judeţean Bihor, prin Centrul de Cultură al Judeţului Bihor, în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea (instituție care cu prilejul acestui concert va sărbători 55 de ani de la înfiinţare).

"Pornind de la credinţa că tradiţiile populare româneşti rămân tezaurul nostru cel mai de preţ şi sunt o componentă perenă a culturii tradiţionale, trebuie să facem tot ce se poate pentru ca ele să se păstreze vii în mintea tinerilor şi a oamenilor. Acest proiect îşi propune să marcheze într-un mod inedit evocarea unor tradiţii specifice calendarului românesc: Dragobetele, Mărţişorul, şi Lioara", a transmis printr-un comunicat de presă dirijorul Liviu Buţiu, manager interimar al Centrului de Cultură al judeţului Bihor.

Orchestra Rapsodia Bihoreană

Momentele artistice vor fi asigurate de mai mulţi interpreţi de muzică populară, printre care Cornel Borza, Mariana Anghel, Ioana Urs, Alexandra şi Alex Chira, Antonela Ferche Buţiu sau Violeta Gherman.

De asemenea, momentele muzicale vor fi asigurate de Orchestra Rapsodia Bihoreană, sub bagheta dirijorului şi orchestratorului Liviu Buţiu.

"Într-o societate în care cultura şi valorile adevărate riscă a fi uitate, acest eveniment este extrem de necesar şi de actual, întrucât vine să arimeze tradiţiile, să le readucă în atenţia publicului, să le facă inedite, interesante şi accesibile pentru tânăra generaţie, pentru noi toţi", a punctat Liviu Buţiu.

Afiş concert folcloric Oradea

Invitatul special al concertului va fi Iuliana Tudor, realizatoarea emisiunii folclorice "O dată-n viaţă", de la TVR.

Vor mai urca pe scenă grupul vocal "LIOARA", coordonat de prof. Antonela Ferche Buţiu, și "Ansamblul Folcloric Nuntaşii Bihorului", instruit de Dinu Avram.

Vor fi prezentate obiceiuri calendaristice de primăvara, precum "Lioara – Jocul Suratelor", cântece cu tematică de dragoste şi de primăvară, suite de dansuri populare din mai multe zone ale ţării, precum şi suite orchestrale, special concepute pentru acest concert.

Un bilet la concertul de primăvară costă 20 de lei, iar doritorii le pot achiziţiona de la casieria Casei de Cultură, de luni până vineri, între orele 9-17 sau la numărul de telefon 0259.468.468.

Mai multe detalii despre eveniment se pot afla la numărul 0359.436.162.

moment folcloric

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!