Mumia unui copil, datând de aproximativ 700 de ani era cât pe ce să fie trimisă prin colet în Franţa. Arheologul Jedu Sagarnaga, de la Sociatatea de Arheologie din La Paz, a declarat că a fost convocat de poliţia judiciară pentru a analiza mumia, confiscată de poliţia din Bolivia din sediul unei poşte locale, într-o cutie care era pregătită pentru a fi expediată în Franţa.

Potrivit lui Sagarnaga, copilul de şase sau şapte ani era în poziţia fetală, învelit în material. "Acest lucru sugerează că mumia este de origine peruană, pentru că aşa era obiceiul acolo", a explicat specialistul pentru AFP.

"Mumia ar putea proveni din cultura Chancay, care s-a dezvoltat pe coasta centrală din Peru între 1200 şi 1470, sau din cultura mai veche a Paracas", a estimat, după o primă analiză, arheologul.

Expeditoarea, care a fost arestată, a declarat că un peruan i-a trimis coletul în oraşul de frontieră Desaguadero, precum şi o sumă de bani pentru a trimite coletul în Franţa.

În funcţie de ancheta poliţiei, mumia va fi trimisă autorităţilor arheologice pentru o analiză aprofundată, după care, dacă originea peruană va fi confirmată, va fi trimisă vecinilor din Peru.