Poliţiştii de frontieră au descoperit, pe 21 aprilie, în jurul orei 16, la frontiera Borş, 500 de grame de cannabis într-un BMW Seria 5 condus de un bărbat, S.M., în vârstă de 26 de ani, născut în Republica Moldova, dar domiciliat în Bihor, arată un comunicat transmis miercuri de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Tânărul voia să intre în ţară, când, la controlul specific, poliţiştilor de frontieră li s-a părut suspect un obiect din maşina sa.

"Poliţiştii de frontieră bihoreni în colaborare cu poliţişti din cadrul BCCO Oradea-Serviciul Antidrog au descoperit, în partea din faţă a autoturismului, un obiect de forma unei râşniţe, care emana un miros înţepător, fiind destinată mărunţirii unor materii vegetale şi care prezenta urme de folosire", a precizat miercuri comisarul-şef de poliţie Dan Lazăr, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

În urma controlului amănunţit, s-a descoperit, într-un loc special amenajat în portbagajul autoturismului, în compartimentul destinat roţii de rezervă, un pachet paralelipipedic, înfăşurat în mai multe folii din material plastic, care conţinea o materie vegetală uscată de culoare verde, cu miros înţepător, specific cannabisului, ce cântărea aproximativ 500 grame.

Potrivit ITPF Oradea, şoferul a declarat că a cumpărat materia vegetală din Italia cu 2.000 de euro şi că este destinată consumului propriu. "Substanţa a fost trimisă spre expertizare unui laborator specializat, care a confirmat faptul că este cannabis", a mai spus comisarul-şef Dan Lazăr.

Bihoreanul în vârstă de 26 de ani a fost prezentat în faţa instanţei care a dispus arestarea lui preventivă pentru 29 de zile pentru trafic internaţional de droguri de risc. Cercetările sunt continuate împreună cu BCCO Oradea, sub supravegherea procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Bihor.