Circulaţia este în continuare îngreunată pe DN 1 între Oradea şi Cluj şi dirijată de poliţie, pe două porţiuni de drum, unde muncitorii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj montează încă, marți și miercuri, separatoare de sens. Polițiștii îi îndeamnă pe șoferi să folosească rute ocolitoare.

Potrivit unei infomări publicate pe pagina de Facebook a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, se amplasează în continuare parapete rigide de tip New Jersey între localităţile Huedin şi Poieni şi pe raza localităţii Negreni, toate în judeţul Cluj.

De asemenea se vor efectua în continuare şi lucrări de trasare a unor marcaje rutiere.

Din aceaste cauze, traficul în zonă se va desfăşura alternativ, pe o singură bandă, fiind dirijat de Poliţia Rutieră.

"Vă rugăm să circulaţi cu prudenţă în zona lucrărilor şi să respectaţi semnalizarea rutieră", îndeamnă reprezentanții DRDP Cluj.

În aceste condiții, polițiștii îi sfătuiesc pe șoferii care circulă pe direcția Oradea - Cluj-Napoca să folosească ruta ocolitoare Aleşd - Nuşfalău - Zalău - Cluj-Napoca şi invers. 

"Dacă vă deplasaţi pe Autostrada Transilvania, recomandăm ca din localitatea Gilău să continuaţi pe autostradă până la Nădăşelu şi mai departe spre Zalău - Nuşfalău - Aleşd", a mai transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, aceste lucrări de montare a separatoarelor au început săptămâna trecută, miercuri, ca o metodă de prevenie a accidentelor rutiere în contextul în care traficul pe DN1 a crescut în urma suspendării circulaţiei trenurilor între Cluj şi Oradea.

Astfel de separatoare s-au pus în trecut şi în Oradea, în zone precum Calea Aradului ori Şoseaua Borşului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!