Lucrările la pasajul care urmează să fie construit pe sub Bulevardul Magheru din Oradea aduc noi restricţii de circulaţie în zona Parcului Traian, începând de miercuri, ca urmare a deciziei luate de Comisia tehnică pe probleme de circulaţie a municipalităţii.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, decizia a fost luată marţi la solicitarea SC Freyrom SA, "în vederea demarării lucrărilor la pasajul pe sub bulevardul Magheru şi a celor de relocare reţele de utilităţi de pe amplasamentul viitorului pasaj".

"Astfel, începând de miercuri, 23 octombrie 2019, se va închide circulaţia pe strada Libertăţii, de la intersecţia cu strada Aurel Lazăr până la intersecţia cu Parcul Traian, până la finalizarea investiţiei, respectiv începutul lunii iunie 2020. În acest sens, strada Andrei Şaguna şi strada Aurel Lazăr până la Andrei Şaguna devin străzi cu dublu sens, prin desfiinţarea spaţiilor de parcare", arată comunicatul.

De asemenea, începând de luni, 28 octombrie, strada Aleea Ştrandului se va închide pe porţiunea Hotel Continental – B-dul Magheru.

Începând cu 4 noiembrie se va închide circulaţia pe strada Parcul Traian, pe porţiunea acces auto Inspectoratul Judeţean de Poliţie – B-dul Magheru, iar strada George Enescu va deveni cu dublu sens, prin desfiinţarea locurilor de parcare. şi se va înfiinţa un sens giratoriu la capătul străzii spre bulevardul Magheru.

"Începând cu 15 noiembrie se vor executa lucrări pe B-dul Magheru, motiv pentru care circulaţia tramvaielor va fi suspendată pe perioada lucrărilor, iar tramvaiele vor fi înlocuite cu autobuze", mai transmite Primăria.

"Ne cerem scuze pentru disconfortul creat de lucrările din zona Parcului Traian, care generează momentan probleme de trafic, pe care le vom rezolva până în vara anului viitor. Până la sfârşitul acestei luni dorim să finalizăm şi lucrările la strada Mihai Eminescu şi să o redăm apoi circulaţiei rutiere, pentru ca o dată ce intervin restricţiile de trafic în Parcul Traian, să asigurăm o circulaţie mai fluentă prin strada Mihai Eminescu, care urmează să fie redeschisă circulaţiei,", a declarat viceprimarul Florin Birta.