Circulaţia rutieră pe DN 1, între Oradea şi Cluj, a fost îngreunată, duminică dimineaţă, în zona Negreni, după ce un TIR înmatriculat în Bihor a ieşit în decor.

Anunţul a fost făcut de centrul Infotrafic al Poliţiei Române, care a anunţat şi că autotrenul trebuie tractat de un utilaj de mare tonaj.

Imaginile de la locul accidentului sugerează că şoferul a pierdut controlul autovehiculului: cabina autrenului este cu faţa spre Piatra Craiului, pe contrasens, în timp ce remorca s-a oprit pe partea carosabilă, direcţionată spre Cluj.

Nu este clar cum a ajuns autovehiculul în decor, dar şoferul nu a fost rănit. Un echipaj al pompierilor din Cluj s-a deplasat la Negreni în jurul orei 6.20, dar bărbatul a refuzat consultul medical.

„O autospecială a fost alertată în cursul acestei dimineți, pentru a asigura măsuri de prevenire a incendiilor având în vedere scurgerile de carburanți înregistrate ca urmare a ieșirii în afara părții carosabile a unui autocamion în apropiere de localitatea Negreni. Solicitarea pentru intervenția pompierilor a fost primită în jurul orei 6.20, iar în momentul sosirii la fața locului șoferul era ieșit din cabină și a refuzat consultul medical. Compania care deține camionul întreprinde măsuri pentru scoaterea acestuia din poziția respectivă. Traficul este restricționat pe un sens, iar traficul feroviar de pe linia din apropiere nu a fost afectat”, a transmis ISU Cluj.