Turnul principal al Palatului Episcoppal Greco-Catolic va fi amplasat marți dimineața, motiv pentru care traficul rutier prin Piața Unirii va fi restricționat.

Anunțul a fost făcut luni, printr-un comunicat de presă trasmis de Primăria Oradea. Cu ajutorul unei macarale, turla va fi amplasată pe acoperișul Palatului între orele 8.30 și 11.30. În acest interval de timp, Piața Unirii, mai exact banda de circulație din imediata vecinătate a intersecției cu strada Episcop Mihai Pavel, va fi restricționată circulației autovehiculelor.

„Pentru a preveni eventuale blocaje în trafic, se recomandă trasee alternative pe strada Primăriei, Tudor Vladimirescu sau Piața 1 Decembrie”, se arată în comunicat.

De menționat că turla reprezintă doar o structură din lemn, care a fost așezată de câteva zile în aproprierea Palatului. „Peste strucutura din lemn, se va așeza, ulterior, o folie cu rol impermeabil, iar după aceea se vor pune solzii din tablă de cupru”, a precizat Mirela Macra, de la Biroul de Presă al Primăriei Oradea. 

Lucrările de refacere a acoperişului sunt executate de firma Trameco pentru suma de 7,9 milioane lei şi cuprind de la expertize necesare pentru stabilirea gradului de rezistenţă a pereţilor în urma incendiului, până la lucrări de proiectare şi de execuţie a acoperişului.