Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Oradea - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane au definitivat, sub coordonarea procurorilor DIICOT, cercetările faţă de orădeanul D.S.A., în vârstă 21 de ani, sub aspectul comiterii infracţiunii de trafic de minori.

"Orădeanul este acuzat că, în primăvara anului 2011, prin înşelăciune, profitând de situaţia materială precară a familiei unei tinere bihorence de 14 ani, precum şi de naivitatea acesteia, specifică vârstei, a racolat-o, a transportat-o în Oradea şi a obligat-o la practicarea prostituţiei pe şoseaua de centură, inducându-i în permanenţă o stare de teamă, prin ameninţări repetate", se arată într-un comunicat trimis, joi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bihor.

Suspectul racola direct clienţii ori chiar îi acosta pe stradă. Tot el era cel care îşi însuşea banii obţinuţi de fată în urma actelor sexuale, ale căror tarife oscilau între 40 şi 50 de lei în funcţie de preferinţele clientului.

În urma probatoriului, Serviciul Teritorial Oradea al DIICOT a dispus trimiterea în judecată a tânărului în vârstă de 21 de ani pentru trafic de minori, iar dacă va fi găsit vinovat acesta riscă închisoare între 5 şi 15 ani şi interzicerea unor drepturi.

Pentru probarea întregii activităţi infracţionale a acestuia, poliţiştii BCCO Oradea - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane au cooperat în cauză cu Direcţia de Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.