La sfârşitul anului 2009, poliţiştii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Oradea, sprijiniţi de poliţiştii de frontieră, l-au prins în flagrant pe bihoreanul B.J.T., de 38 de ani, în momentul în care introducea în ţară, prin Vama Borş, 22 de grame de cocaină.

În urma cercetărilor s-a stabilit că suspectul voia să comercializeze drogurile, pe care le cumpărase din Budapesta, în perioada sărbătorilor de iarnă, contra sumei de 1.300 de euro, pe care intenţiona ulterior să o reinvestească în droguri.

B.J.T. a fost cercetat pentru comiterea infracţiunii de introducere fără drept în ţară a unor de droguri de mare risc, iar acum a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv. În cazul în care va fi găsit vinovat, riscă o pedeapsă privativă de libertate cuprinsă între 15 şi 25 de ani.

Un alt caz prezentat de BCCO s-a petrecut în luna ianuarie, când poliţiştii antidrog împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. i-au prins, tot în flagrant, pe orădenii B.M., de 21 de ani şi K.C.I., de 29 de ani, în timp ce comercializau pe raza municipiului Oradea 46 de grame cannabis, pentru care pretindeau suma de 800 de lei.

Ancheta a stabilit că drogurile au fost achiziţionate din Spania de un prieten al celor doi, orădeanul K.A., de 31 de ani, şi urmau să fie comercializate pe raza Municipiului Oradea prin intermediul tinerilor prinşi în flagrant de poliţişti. Din gruparea infracţională mai făceau parte alte două persoane, consumatoare de droguri.

Cei trei suspecţi au fost cercetaţi în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi introducerea în ţară fără drept a unor asemenea droguri, iar consumatorii de droguri au fost sancţionaţi cu amendă administrativă. Traficanţii au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, riscând pedepse cu închisoarea între 10 şi 20 de ani.