Orădenii P.C.G., de 34 de ani, G.C.P., de 38 de ani şi G.A.F., de 31 de ani, au intrat în vizorul oamenilor legii, care s-au sesizat din oficiu, pentru că vindeau ilegal ţigări confecţionate hand-made.

Cum şi-au dezvoltat afacerea? Cei trei cumpărau tutun din Ungaria, unde preţul acestui produs este mult sub cel practicat în România, dar şi celelalte accesorii necesare: filtre şi hârtie pentru rulat. Apoi, cu ajutorul unor dispozitive aduse tot din Ungaria, fabricau artizanal ţigarete, pe care le livrau la vrac, prin intermediul unor firme de curierat, încasând banii prin ramburs.

"Clienţii şi-i racolau prin intermediul unui anunţ online, unde susţineau că vând doar tuburi goale de ţigarete, disimulând astfel infracţiunea", a declarat pentru BIHOREANUL subcomisarul Florian Sârcă, şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Bihor.

Poliţiştii au descins luni la domiciliile celor trei, unde au descoperit o cantitate totală de 28 de kilograme de tutun, filtre şi hârtie de rulat ţigarete.

Cei trei au primit interdicţia de a părăsi România, fiind cercetaţi pentru comercializarea de tutun şi produse din tutun în afara unui antrepozit fiscal, respectiv fără autorizaţie, infracţiune prevăzută şi pedepsită de Codul Fiscal.

Prejudiciul total provocat bugetului de stat a fost estimat la peste 20.000 lei.