Tragedie în Alpii italieni, după o avalanșă provocată de un bloc uriaș de gheață care s-a desprins de pe ghețarul Marmolada, din Alpii din nordul Italiei.

Cel puțin șase persoane au murit, alte nouă au fost rănite și încă 20, date dispărute în urma evenimentului. Printre cei din urmă s-ar afla și români, după cum arată HotNews.ro, citând agenția italiană de presă ANSA.

Potrivit sursei citate, până luni dimineață, dintre cele șase victime decedate au fost identificate patru. Trei dintre decedați sunt cetățeni italieni, iar al patrulea este de naționalitate cehă.

Avalanșa s-a produs duminică seară, iar căutările celor dispăruți au continuat și în timpul nopții.

Ghețarul Marmolada este cel mai mare ghețar din Dolomiți (Alpi), situat pe versantul nordic al muntelui Marmolada.

Blocul de gheață s-a rupt din cauza temperaturilor foarte ridicate din ultima perioadă. Duminică, în zona în care s-a produs tragedia, temperaturile au urcat până la 10 grade Celsius, scrie Digi24.ro.

„Situația evoluează și este dificil, în acest moment, să dăm o explicație precisă a ceea ce s-a întâmplat”, a declarat Gianpaolo Bottacin, consilier regional pentru protecție civilă din Veneto.

Printre cei dispăruți se numără cu siguranță italieni, germani, cehi și români, mai scrie presa italiană.

Cadavrele recuperate până luni dimineață au fost duse la un punct amenajat pe patinoarul orașului, pentru recunoașterea lor de către rude.

Avalanșa este „un dezastru de neimaginat, un carnagiu, ne va fi greu să identificăm exact victimele pentru că trupurile au fost dezmembrate” de curgerea gheții și a pietrelor, au spus anchetatorii pentru ANSA. Printre victime ar fi și ghizi.

Cinci elicoptere şi mai multe echipe cu câini de salvare au fost trimise în zonă să caute persoanele prinse sub zăpadă, bucăți de gheață și pietre.

În zonă există pericolul ca și alte bucăți din ghețar să se desprindă.