Tragedie în centrul Oradiei. Un muncitor în vârstă de 25 de ani a murit, miercuri la prânz, după ce i s-a făcut rău şi a intrat în stop cardio respirator.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 12. Tânărul lucra la reablitarea Palatului Vulturul Negru, când colegii l-au văzut prăbuşindu-se pe schela la care lucra. Ei au fost şi cei care au sunat la 112.

"La faţa locului s-a deplasat un echipaj cu medic, care l-a găsit în stop cardio respirator cu fibrilaţie ventriculară. S-a făcut resuscitare avansată timp de aproape o oră, însă nu a reacţionat deloc", a explicat BIHOREANULUI dr. Emil Boţcău, putător de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

O echipă a Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor anchetează acum situaţia şi pentru a vedea dacă bărbatul a murit în urma unui accident de muncă.

"Se pare că a făcut atac de cord, dar până când nu vom primi concluziile necropsiei, de la Medicina Legală, nu putem spune dacă vom încadra acest eveniment nenorocit în categoria accidentelor de muncă", a spus şeful ITM Bihor, Marius Rotar.

Primele investigaţii arată că tânărul, originar din Harghita, era angajat cu acte în regulă de un an la o firmă din acelaşi judeţ, care a luat în subantrepriză lucrările de reabilitare a palatului.