Marius Fărcaș, medic și fost profesor de genetică la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, s-a sinucis, la 33 de ani, miercuri, aruncându-se de la balconul etajului 5 al Grand Hotel Italia.

Potrivit Stiridecluj.ro, tânărul locuia în Cluj-Napoca, unde profesa ca medic la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. El s-a cazat la hotelul de 5 stele cu o zi înainte de evenimentul tragic. 

Miercuri, în jurul orei 8, autorităţile au fost sesizate prin apel la 112 că o persoană ar fi căzut de la etajul 5 al hotelului.

"La faţa locului a fost identificat un bărbat de 33 de ani, din judeţul Arad, echipajele medicale prezente la faţa locului constatând faptul că acesta nu mai prezenta semne compatibile cu viaţa. Trupul neînsufleţit a fost transportat la Institutul de Medicină Legală Cluj-Napoca în vederea efectuării necropsiei", au transmis reprezentanţii Poliţiei Cluj, potrivit Stiridecluj.ro.

Ulterior, potrivit Cluj24.ro, anchetatorii au stabilit că acesta a decis să-şi pună capăt zilelor. "Anchetatorii au verificat uşa camerei de la hotel, iar aceasta nu prezenta urme de forţare. În cauză nu sunt suspiciuni, fiind vorba despre o sinucidere", au precizat sursele din anchetă.

Cercetător în genetică

Marius Fărcaş a fost medic specialist în Genetică Medicală şi asistent universitar cercetător în cadrul Disciplinei de Genetică Medicală, la UMF Cluj-Napoca. A fost un student silitor, încă din anul II de facultate fiind membru al colectivului de cercetare. În septembrie 2021, Fărcaş nu şi-a mai prelungit contractul cu UMF Cluj.

"Regretăm enorm tragicul eveniment care a dus la plecarea prea devreme dintre noi a medicului Marius Fărcaş, un profesionist în domeniul în care a activat şi un coleg deosebit. Suntem alături de familia greu încercată", a declarat pentru Monitorulcj.ro Doru Danciu, responsabil de comunicare al spitalului unde muncea tânărul. 

Şi cei de la UMF Cluj şi-au exprimat regretul pentru gestul fostului profesor. "Universitatea de Medicină şi Farmacie îşi exprimă regretul şi tristeţea la aflarea veştii trecerii în nefiinţă a fostului nostru coleg", au transmis reprezentanţii universităţii.